049/2425 - Medewerker Communicatie en Events
Over ons

Hogeschool PXL is met meer dan 10700 studenten en 1300 medewerkers een toonaangevende hogeschool in de regio. In het dynamisch netwerk van Hogeschool PXL dagen we elke partner vandaag uit om samen de toekomst te ontwerpen. Doordrongen van identiteit en praktijk leiden we ondernemende, geëngageerde, creatieve professionals en kunstenaars op. We werken samen aan oplossingen met organisaties in onderzoek en dienstverlening. We claimen kwaliteit in een innovatieve en multidisciplinaire omgeving die vlotheid en tegelijk sérieux uitstraalt.

Betrekking
Functie:
Medewerker
Departement:
PXL-Centrale diensten
Aanstelling:
Contractueel vast
Vereist niveau:
Professionele bachelor
Volume:
80%
Duur:
De contractuele aanstelling van onbepaalde duur kan ingaan na afronding van de selectieprocedure (in functie van jouw beschikbaarheid).

Details

Taakomschrijving

Het communicatiebeleid van Hogeschool PXL is één en ondeelbaar met de grootse ambities en realisaties van de hogeschool op het gebied van onderwijs, onderzoek en dienstverlening.

De directie Communicatie is een bindteken tussen alle belanghebbenden van onze hogeschool: bestuurders, collega’s, studenten (junior collega’s), partners, overheden en maatschappij. Communicatie is een megafoon voor de oprechte identiteit en reputatie van Hogeschool PXL in een groot intern en extern netwerk.

De directie vertaalt de identiteit van de hogeschool naar deze belanghebbenden en brengt hun belangen over naar het beleid.

Als medewerker Communicatie en Events ben je mee verantwoordelijk voor het ontwikkelen, actualiseren en beheren van activiteiten inzake communicatie die gericht zijn op externe doelgroepen en interne stakeholders. Op deze manier draag je bij aan een consistente en permanente profilering van hogeschool PXL. Je komt terecht in een team van 8 collega’s en je rapporteert rechtstreeks aan de directeur Communicatie & Events.

WAT IS JE TAAKINHOUD?

Als allround medewerker Communicatie en Events bestaat jouw opdracht grotendeels uit het vormgeven en beheren van de PXL-website. Daarnaast zal je actief bijdragen aan de algemene werking van de dienst Communicatie.

Concreet bestaat je takenpakket uit:

• Je werkt mee aan het inhoudelijk en conceptueel vormgeven van de PXL-website en intranet;

• Je voedt de PXL-website door actief en in samenwerking met onze opleidingen en diensten content uit te werken voor de website. Je maakt de vertaalslag van deze content naar onze ‘PXL-webtaal’;

• Je houdt de website actueel en je hebt een neus voor nieuwe info die jou aanzetten om je hierin te verdiepen en op zoek te gaan naar bijkomende info die relevant is voor het voeden van onze website;

• Je staat ook in voor copywriting voor andere doeleinden zoals brochures, flyers, ... en draagt op deze manier bij aan de branding van onze hogeschool;

• Je ondersteunt bij de organisatie van student gerelateerde evenementen als infodagen, SID-in's, openlesdagen, proclamatie, ... en bij de interne communicatie van de hogeschool.Profiel

• Ervaring met SEO, SEA copywriting en/of HTML is een meerwaarde voor je kandidaatstelling;

• Je hebt kennis van de meest recente trends in jouw vakgebied;

Wat zijn jouw talenten?

• Je beschikt over een vlotte, creatieve en inspirerende pen;

• Je bezit uitstekende communicatieve vaardigheden (zowel mondeling als schriftelijk) in het Nederlands. Kennis van Engels is een groot pluspunt voor je kandidaatstelling;

• Je bent flexibel, zelfstandig en kan als geen ander het overzicht behouden en planningen maken;

• Je werkt nauwgezet, efficiënt en resultaatgericht;

• Je bent een out-of-the-box denker met commerciële feeling, die open staat voor verandering en graag initiatief neemt;

• Je bent een teamplayer die graag samenwerking in een multidisciplinair team.

De professional die wij zoeken:

Ben jij een ondernemend en dynamisch professional die open staat voor vernieuwing?

Heb je empathie en ben je bereid om je job met ‘passie’ uit te voeren en daarvoor (internationaal) samen te werken met studenten, medewerkers en externen?

Dan bezit jij de “X-factor” en nodigen wij jou graag uit om te solliciteren!Toelatingsvoorwaarden

• Je bent in het bezit van een bachelordiploma (of hiermee gelijkgesteld), bij voorkeur in de afstu-deerrichting Communicatie of Marketing;

• Je hebt ervaring in een gelijkaardige functie;

• Je bent flexibel ingesteld en bereid om occasioneel avond- en weekendwerk te verrichten.

Aanbod

Een boeiende en uitdagende functie met ruimte voor het opnemen van verantwoordelijkheden en oog voor het verder ontwikkelen van jouw talenten. Je mag je verwachten aan een aantrekkelijke vakantieregeling, terugbetaling van woon-werkverkeer met het openbaar vervoer, fietsvergoeding, laptop, mogelijkheid tot telewerk, cambio huurwagen, voordelige hospitalisatieverzekering, interessante cateringvoorwaarden en tal van andere personeelsvoordelen.??

Salarisschaal

De inschaling gebeurt op bachelorniveau, in de overeenkomstige salarisschaal B11 (equivalent 581).

Vanaf het tweede volledige tewerkstellingsjaar en mits een positieve omstandigheidsevaluatie, evolueer je naar salarisschaal B21 (equivalent 592)

Voor meer informatie: https://data-onderwijs.vlaanderen.be/salaris/schalen/

Je vindt het bruto geïndexeerd maandsalaris in de kolom 'maandsalaris'. Een bruto-netto loonberekening kan je via deze link maken.

Naast anciënniteit in de openbare sector kan ook relevante beroepservaring in de private sector of als zelfstandige worden toegekend, conform het hogescholendecreet. De maximum toegekende anciënniteit voor deze functie bedraagt 10 jaar, tenzij de automatisch toegekende beroepservaring deze termijn overschrijdt. Deze nuttige beroepservaring kan worden toegekend mits het voorleggen van de noodzakelijke bewijsstukken binnen de maand na indiensttreding en onderzoek van het volledige dossier.

De anciënniteitsbepalingen voor interne kandidaten zoals eerder verworven, blijven behouden. Interne kandidaten behouden hun eerder verworven anciënniteit.

Opmerkingen

Ten laatste op 12/08/2024 bezorg je ons via onze elektronische sollicitatietool SES (http://ses.pxl.be) jouw cv, diploma’s, motivatiebrief … Je kan rekenen op een discrete behandeling van jouw sollicitatie.

Selectieprocedure

• Preselectie op basis van CV en motivatiebrief is mogelijk en afhankelijk van het aantal kandidaten.

• Kandidaten die op basis van CV en motivatiebrief geselecteerd worden voor deelname aan het selectieproces, worden uitgenodigd voor een selectiegesprek op 22/8/2024. Een technische of assessmentproef kan deel uitmaken van de selectie.

• Je voldoet bij indiensttreding aan de algemene toelatingsvoorwaarden zoals bepaald in de Codex Hoger Onderwijs.?

• Via deze vacature leggen we ook een Talentenpool aan.

Kandidaten worden geselecteerd op basis van hun kwaliteiten en vaardigheden, ongeacht geslacht, afkomst of beperking.


Contactinformatie

Informatie betreffende vacature
Gerrit Schuermans
Directeur Communicatie en events
T 0032 497 97 92 61
Email: gerrit.schuermans@pxl.be
Informatie betreffende selectieprocedure
Petra Konix
E-mail: petra.konix@pxl.be

Te noteren


Datum kandidaatstelling: 12/08/2024

Datum interview: 22/08/2024

Indiensttreding: Na afloop van selectieprocedure